THAI BUTTER CAKE SUPER MOIST DAN LEMBUT.
BAHAN-BAHAN |
---|
200 |
gm |
Baking Powder |
||
200 | gm |
Gula |
||
16 | gm |
Ovalette |
||
245 |
gm |
Telur |
||
1 |
sb |
Esen vanilla |
CARA-CARA |
---|
1. | Dalam mixer satukan butter, gula dan overlatte hinggi putih gebu dan ringan, |
2. | Masukkan telur sedikit demi sedikit hingga adunan lembut dan gebu. |
3. | Masukkan tepung diselang selikan dengan susu cair, masukkan sekali esen vanilla. |
4. | Masukkan adunan ke dalam loyang/aluminium foil dan letakkan loyang saiz 10 inci besar di bawahnya yang dialas tisu basah bakar dalam oven dengan suhu 170 selama 45 minit menggunakan api atas bawah dan 20 minit terakhir guna api bawah sahaja. |
Ulasan
Catat Ulasan